4918g café of uitspanning ABW


Hier staan de nog niet opgeloste zoekplaatjes van horeca die ouder zijn dan 6 weken.
Plaats reactie
Arnold Tak
Berichten: 14070
Lid geworden op: vr feb 01, 2008 4:25 pm

4918g café of uitspanning ABW

Bericht door Arnold Tak »

Fotokaart verzonden vanuit Ede naar Rotterdam.

Een Café of Uitspanning met HULPKIST A.N.W.B. , reclame voor Bodega Wijnen en Victoria water.

Geen huisnr. en geen naam.
Bijlagen
4918g- 3.jpg
4918ga - 6.jpg
Ingrid
Senior Zoeker
Berichten: 900
Lid geworden op: do dec 25, 2008 5:10 pm

Bericht door Ingrid »

De broer van de afzendster is G.H. Kuneman, volgens het Rotterdams adresboek van 1907 een brood- en beschuitbakker aan de Middersteiger 30 te Rotterdam. Gezien de tekst krijgt men de indruk dat de foto een familiebijeenkomst laat zien. De gedrukte tekst op de adreszijde van de kaart hoeft dat niet tegen te spreken.

Het gezelschap bevindt zich dan in Ede of nabije omgeving (Lunteren, Bennekom, Otterlo?). Een aanknopingspunt vormt de hulpkist van de ANWB. De locatie van zo'n kist - meestal een café of hotel, maar soms ook bij particulieren - werd een tijdlang vermeld in De Kampioen. Daarnaast gaf de ANWB ook een 'Handboekje' uit, waarin de reeds bestaande adressen werden opgenomen. (Zie de onvolledige lijst van afleveringen van het ANWB-tijdschrift De Kampioen op Google Books: https://books.google.com/books/serial/V ... navlinks_s).

In 1912 wordt te Ede een nieuw adres voorgedragen, maar dat is te laat voor dit zoekplaatje: https://books.google.nl/books?id=CFb-Op ... rs&f=false. Het nieuwe adres betekent niet zonder meer dat een andere en eerdere locatie is vervallen.
Ingrid
Senior Zoeker
Berichten: 900
Lid geworden op: do dec 25, 2008 5:10 pm

Bericht door Ingrid »

Hier in het zuiden is geen bibliotheek met dat ANWB Handboekje uit 1906-1907 te vinden, dus misschien dat een andere zoekplaatjeszoeker zich er aan waagt?
Plaats reactie

Terug naar “Horeca”