1007 schoolgebouw

Niet Geregistreerd

Van Martin Snuverink

Bericht door Niet Geregistreerd »

Het wordt nu een genealogische wanhoopspuzzel. Cornelia Corbijn was de eerste vrouw van Abraham Clarisse. Als weduwnaar is hij getrouwd met de weduwe Martina van Wallenburg. Uit dit 2e huwelijk is Sara Clarisse geboren.
Maar er was nog een Abraham Clarisse van dezelfde generatie als Marinus en Sara. Deze was een volle neef van Sara. De neef Abraham was getrouwd met Adriana Gabriëlse. Ik heb even gehoopt dat deze Adriana Clarisse-Gabriëlse de geadresseerde weduwe was, maar Abraham overleed pas in 1948, als deze gegevens juist zijn. Nog natrekken! Als het toch zo is, dan verklaart dit dat Marinus de geadresseerde met zuster aanspreekt, want dit deed je ook toen niet tegen je schoonmoeder.
Het wordt tijd dat zp-onderzoeker André Cijvat zich ermee gaat bemoeien!
Peter Smaardijk
Senior Zoeker
Berichten: 3113
Lid geworden op: vr jun 24, 2011 8:40 pm

Bericht door Peter Smaardijk »

Heette Abraham seniors eerste vrouw niet Suzanne Corbijn?

http://www.genealogieonline.nl/stamboom-versloot/I3251.php

In ieder geval bijzonder ingewikkeld...
Niet Geregistreerd

Van Martin Snuverink

Bericht door Niet Geregistreerd »

Sorry, foutje. Ik word helemaal tureluurs van al die vernoemingen en verknoopte relaties. De in mijn vorige reactie bedoelde eerste vrouw van Abraham Clarisse heette niet Cornelia Corbijn, maar Suzanna Corbijn.
Elisa
Zoeker
Berichten: 35
Lid geworden op: vr jan 28, 2011 5:52 pm

Bericht door Elisa »

Het 5e kind van Marinus Marinusse en Sara Clarisse was Neeltje, geb. Koudekerke 22-9-1910. Zij is daar overleden op 18-7-1911. Ik heb niet kunnen vinden dat er later nog een dochter Neeltje geboren is.

Marinus was veldarbeider.
Ze zijn in Koudekerke getrouwd, ze hebben er hun kinderen gekregen en Marinus is er in 1954 overleden. Overlijden Sara heb ik nog niet gevonden.

Misschien nog een aanknopingspuntje:

In Vlissingen is een wijk Rosenburg en er was daar een hofstede Rosenburg:

Straatnaamgeving Vlissingen
Rosenburglaan (Vlissingen / Rosenburg)

Datering: rdsbl. 24-09-1987

Bronnen: archiefblok 1989/2000 6542

Verklaring: Deze straat/wijk is genoemd naar een hofstede. Met deze naamgeving is iets opmerkelijks aan de hand. Twee 18e eeuwse kaarten maken melding van de naam "Rosenburg", maar de meeste kaarten maken melding van de hofstede "Bossenburgh" op dezelfde lokatie! Nader onderzoek zal hier klaarheid in moeten brengen.
Theo.B.
Senior Zoeker
Berichten: 756
Lid geworden op: zo jun 15, 2008 5:37 pm
Locatie: Den Haag

Huisnummer?

Bericht door Theo.B. »

Zit er rechts van de ingang een leesbaar huisnummer?
dirk
Junior Zoeker
Berichten: 4
Lid geworden op: di okt 09, 2012 2:40 pm

Bericht door dirk »

Hier nog een advertentie van de CVO school te Den Burg op Marktplaats van deze kaart.

Dirk.
Theo van Gijlswijk
Senior Zoeker
Berichten: 757
Lid geworden op: ma mar 17, 2008 8:04 am

Dirk

Bericht door Theo van Gijlswijk »

Dirk reageert eigenlijk op het plaatje wat als algemene foto staat bij de rubriek scholen. Hij heeft gelijk dat dat de CVO school te Den Burg is.
Dat is het opgeloste zoekplaatje nr. 0035. Opgelost door Dirk Westerlaken op 3 oktober 2010, met bewijsopname van Theo.B op 4 oktober 2010.
http://www.inoudeansichten.nl/zoekplaat ... elminalaan

Zijn reacties horen dus bij dat al lang opgeloste zoekplaatje, en horen niet thuis bij de reacties onder dit zoekplaatje.
Theo.B.
Senior Zoeker
Berichten: 756
Lid geworden op: zo jun 15, 2008 5:37 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door Theo.B. »

Goed gezien, Theo. Nu snap ik ook de laatste reactie bij 0194. (een ander school zp-tje)
Peter Smaardijk
Senior Zoeker
Berichten: 3113
Lid geworden op: vr jun 24, 2011 8:40 pm

Jacob Canisstraat, Nijmegen

Bericht door Peter Smaardijk »

We zullen wel nooit weten waarom juist een afbeelding van deze straat verstuurd werd in dit geval, maar dit is de kleuterschool naast de Evangelische Lutherse kerk in de Jacob Canisstraat in Nijmegen. Zie bijv. https://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_det ... cid=282302 waar nog een glimp te zien is rechts, en https://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_det ... cid=317792 (ook helemaal rechts). Het pand rechts bestaat nog en is te vinden op nr. 58/60 (https://goo.gl/maps/RgJo2aHsxjP2).

Zie ook http://www.botma.nl/Scholen/Kleuters-JC ... otoos.html
Arnold Tak
Berichten: 13888
Lid geworden op: vr feb 01, 2008 4:25 pm

Nijmegen, Jacob Canisstraat

Bericht door Arnold Tak »

Peter, wat fantastisch dat je een al wat ouder zoekplaatje uit 2008 hebt weten op te lossen. Je bewijsopnames maken alles heel goed duidelijk. Alleen het meest linker deel met het raam en het woonpand rechts hebben de tand destijds doorstaan. Knap dat je de oplossing vond, want ook op jouw bewijsopnames is slechts maar een smal deel van de school op de plaat vastgelegd.
Ik heb alle eerder uitgebrachte reacties er nog eens op nagelezen. Dirk heeft onterecht wat commotie en misverstand veroorzaakt en het naspeuren van de genealogische verbanden maakte ook het een en ander los. Voor Peter zijn oplossing leverde, hebben zich 8 oplossers intensief met dit zoekplaatje bezig gehouden. Heel graag dank ik Peter en de anderen voor hun aandacht, moeite, betrokkenheid en meedenken en -werken.
Plaats reactie

Terug naar “Opgeloste zoekplaatjes in Nijmegen”