Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: 0519 volkstuinders afd. Klein Dantzig

 1. #1
  Arnold Tak is offline. Beheerder website. Te bereiken via: arnold@inoudeansichten.nl
  Ingeschreven
  Feb 2008
  Berichten
  11.010

  Standaard 0519 volkstuinders afd. Klein Dantzig

  0519.jpg

  ongelopen fotokaart
  Bond van Volkstuinders Afd. Klein Dantzig

 2. #2
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Berichten
  634

  Standaard Klein Dantzig

  In Amsterdam ( Watergraafsmeer ) is een volkstuincomplex Klein Dantzig.

 3. #3
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Berichten
  497

  Standaard klein dantzig

  kamerlingh onneslaan ?

 4. #4
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Berichten
  252

  Standaard Volkstuinenpark Klein Dantzig

  Het gaat hier inderdaad om Volkstuinenpark Klein Dantzig in Amsterdam, stadsdeel Watergraafsmeer, om precies te zijn Kamerlingh Onneslaan 7. De naam is al oud en is afkomstig van de voormalige hofstede " Klein Datzig " die eens aan de Ringdijk stond.

  Maar wat we nu precies op de opname zien, dat was nog wel even puzzelen. Het blijkt dat we kijken in noordwestelijke richting. De pandjes met mansardedak rechts staan aan de Ringdijk en de panden in het verschiet op de achtergrond staan aan de Transvaalkade aan de overzijde van de Ringvaart. In de vijftiger jaren is dit hele gebied volgebouwd met shit ( o.a. James Wattstraat ) waardoor je het beeld op het zoekplaatje tegenwoordig niet meer hebt omdat daar nu de jaren '50 bouw voor staat. Fotonummer 010003021298 met titel Nobelweg van de beeldbank Amsterdam laat een panorama zien. Bij inzoomen doemen de pandjes met mansardedak rechts op in het midden en zien we ook de panden aan de Transvaalkade. Fotonummer 5293FO010040 geeft een duidelijk beeld van de panden aan de Transvaalkade op de achtergrond van het zoekplaatje.

 5. #5
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Berichten
  252

  Smile Volstuinenpark is trouwens geheel opgeschoven

  Voor de goede orde: het hele Volkstuinenpark is in zuidoostelijke richting opgeschoven. Wat we op het zoekplaatje zien aan volkstuinen is geheel verdwenen. Hier staan nu de huizen van de Bessemerstraat en James Wattstraat. Men heeft het hele complex opgeschoven naar het zuidwesten naast Stadskwekerij Frankendael en van een nieuwe ingang voorzien aan de Kamerlingh Onneslaan. Het zoekplaatje laat dus niet het grondgebied van de Kamerlingh Onneslaan zien, maar het grondgebied van de tegenwoordige Bessemerstraat en James Wattstraat. Wat ingewikkeld allemaal, vinden jullie niet? Maar goed, het is nu in ieder geval exact van uitleg voorzien.

 6. #6
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Berichten
  252

  Unhappy Ter afsluiting

  Ter afsluiting: ik bedoelde natuurlijk: alles is opgeschoven naar het zuidOOSTEN en niet naar het zuidwesten, dit voor de puristen onder ons waartoe ik mezelf soms moet rekenen.

Bladwijzers

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •